Patriot для України: Зеленський розповів, як просуваються переговори

Президент України Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента

Західна, зокрема протиповітряна має працювати в Україні, щоб знищити російські терористичні амбіції. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час сумісного з Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом брифінгу у Києві 29 квітня.

За словами Зеленського, зараз в Україні мають працювати артилерія 155-го калібру, далекобійна зброя та протиповітряна оборона, передусім комплекси Patriot.

Український президент відзначив, що очікує позитив у питанні щодо додаткових пакетів і кількості ракет до Patriot. Він додав, що певні зрушення відбулися після скликання засідання Ради Україна-НАТО і сподівається, і надалі процес рухатиметься без пауз.

Як зауважив Володимир Зеленський, попри перші кроки у розв’язанні питання з Patriot Україна поки не отримала потужної конкретики від партнерів.

Він також додав, що українці реально відчують, коли системи Patriot будуть в країні.

«Не на словах, а в реальному захисті неба», – підкреслив український лідер.

Відзначимо, що 29 квітня керівник НАТО Єнс Столтенберга здійснив неанонсований візит до Києва. Під час поїздки він провів зустріч з президентом Володимиром Зеленським, після якої обидва лідери провели сумісний брифінг. Єнс Столтенберг під час виступу спрогнозував, коли Україна може стати членом НАТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *