Данія спрямує в Україну всю свою артилерію

Метте Фредеріксен. Фото: Associated Press

Данська прем’єрка Метте Фредеріксен закликала країни ЄС виділити для армії України необхідну зброю та повідомила про рішення спрямували всю артилерію Данії до України. Про це повідомляє “Укрінформ”.

Впродовж 16-18 лютого відбувається Мюнхенська безпекова конференція. На 7-му Українському ланчі прем’єр-міністерка Данії наголосила, що європейські лідери у дискусійних розмовах недостатньо зауважують  потребу в терміновій передачі озброєння до України.

Фредеріксен зауважила, що країни-члени ЄС обгрунтовують неможливе збільшення військових постачань через проблеми в оборонній промисловості і роблять все на майбутнє, проте військова допомога потрібна вже зараз. Тому Данія ухвалила рішення надати наявну артилерію для України.

«Тому вибачте, друзі, в Європі є військове обладнання, це питання не лише виробництва. У нас є зброя, боєприпаси, системи ППО, які ми поки що не використовуємо. Їх треба передати Україні», – підкреслила Метте Фредеріксен.

Загалом вона резюмувала, що відповідальність Європи за власну безпеку треба контролювати самостійно, без уваги до подій в США.

Нагадаємо, між Данією та Україною розпочалися перемовини щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки на основі Вільнюської декларації країн Великої сімки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *