Друга країна ЄС завершила розслідування вибухів на «Північному потоці»

Поліція Данії попри свій висновок, що вибухи на газопроводах «Північний потік» (Nord Stream) були диверсією, припинила розслідування. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву поліції Копенгагена.

Як йдеться у заяві, розслідування виявило ознаки зловмисного підриву. Проте не знайшло достатньо доказів для відкриття кримінальної справи в Данії.

У заяві також наголошується, що данські правоохоронці провели «складне і всебічне» розслідування у співпраці з відповідними іноземними партнерами.

На початку лютого цього року Швеція оголосила про припинення розслідування серії вибухів на газопроводах Nord Stream, якими транспортували російський газ до Німеччини.

Прокурор Матс Юнгквіст пояснив, що справа не стосується шведської юрисдикції.

Зібрані під час розслідування матеріали шведські правоохоронці передали колегам з ФРН, влада якої висловлювала зацікавленість у встановленні причетних до диверсій.

У Москві ситуацію з розслідування назвали «близькою до абсурдною». За словами речника Кремля Дмитра Пєскова, що розслідування завмирає після визнання що причиною вибухав на газопроводах була диверсія. Пєсков також поскаржився, що Данія відмовилася надати РФ результати розслідування.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *