Китай обіцяє відповідь на західні санкції проти його компаній

У Пекіні захищатимуть інтереси своїх компаній, які через співпрацю з Росією потрапили під обмежувальні заходи з боку західних країн. Про це сказав речник Міністерства торгівлі КНР.

Чиновник заявив, що влада Китаю рішуче виступає проти односторонніх санкцій. Такі заходи, за його словами, є економічним примусом, який стає руйнівною силою для правил та порядку міжнародної торгівлі та економічного співробітництва. Окрім цього такий примус «підриває безпеку і стабільність глобального промислового ланцюга поставок».

«Китай вживатиме необхідних заходів для твердого захисту законних прав та інтересів китайських підприємств», – сказав речник міністерства.

Китайський уряд впевнений, що санкції, накладені без дозволу Ради Безпеки ООН, не відповідають міжнародному законодавству, пише “Укрінформ”.

У Пекіні також попередили, що внесення китайських компаній до санкційних списків негативно вплине на двосторонні відносини КНР зі ЄС, Великобританією та США.

Нагадаємо, до 13-го пакету санкцій, який ЄС ухвалив напередодні другої річниці широкомасштабного російського вторгнення в Україну, мали включити три китайські фірми. Ці компанії, задіяні у технологічному секторі та у сфері електроніки, поставляли компоненти для російського військово-промислового комплексу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *