Більшість німців проти передачі Україні ракет Taurus, – ЗМІ

Більшість громадян Німеччини підтримують рішення свого канцлера Олафа Шольца не надавати Україні високоточні ракети Taurus, здатні вражати цілі на відстані 500 км. Про це повідомляє NTV.

За даними видання, 56% німців згодні з канцлером. 35% громадян вважають, що Німеччина має надати Україні цю високоточну зброю.

Також повідомляється, що у лютому цього року в порівняно з попереднім місяцем знизилися кількість задоволених підтримкою, яку Німеччина надає Україні.

На думку Олафа Шольца, передача Україні ракет Taurus може призвести до втягування Німеччини у війну. Приклад Франції та Великобританії, які вже надали ЗСУ ракети SCALP та Storm Shadow, на думку канцлера, не є обов’язковим для ФРН.

Очільник німецького уряду також відкинув ідею про відправку військ НАТО в Україну. Така пропозиція розглядалася 26 лютого у Парижі на зустрічі лідерів понад 20 західних країн. За словами президента Франції Еммануеля Макрона, досягти порозуміння у цьому питанні присутнім не вдалося.

Глава комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерманн похвалила Емманюеля Макрона за його зусилля на підтримку України. І жорстко розкритикувала Олафа Шольца. За її словами, Макрон є рушійною силою. Канцлер – гальмо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *