Стало відомо, коли Конгрес США може ухвалити допомогу Україні

У Палаті представників Конгресу США триває доопрацювання законопроєкту, що передбачає надання допомоги Україні. По завершенню дискусій документ винесуть на голосування в зал, пише CNN.

Як розповів телеканалу республіканець Брайан Фіцпатрік, американським законодавцям, щоб досягти консенсусу необхідно зібрати 218 голосів. Проте зробити це не просто, бо кожна подана до законопроєкту пропозиція, як додає голосів, так і відбирає їх.

Спікер Майк Джонсон впевнений, що парламентарям необхідно зосередитись на роботі над законодавством відносно державного фінансування. Цей процес триватиме до середини березня. Ухвалення рішення в залі має статися до кінця березня, або в квітні.

Для того, щоб законопроєкт, що передбачає надання допомоги Україні, пройшов Конгрес, спікер Майк Джонсон має винести його на голосування. Проте він досі не зобов’язався це зробити.

Прискорити ухвалення законопроєкту в Конгресі, на думку частини американських парламентарів, може усунення Майка Джонсона з посади. Але такий підхід викликає спротив серед республіканців. На думку Майка Лоулера, республіканця-новачка з Нью-Йорка, спроба використати відставку спікера є ідіотизмом. Лоулер вважає, що спікер розуміє необхідність надання допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *