Зеленський про розмову з Макроном – обговорили потреби України

Володимир Зеленський. Фото: пост у мережі Х.

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався телефоном з французьким очільником Емманюелем Макрономю. Про це він написав на своїй сторінці у мережі Х.

За час телефонної розмови вдалося фокусно обговорити поточну ситуацію на фронті, а також негайні військові потреби. Серед них різні засоби оборони: дрони, снаряди, системи ППО та засоби РЕБ.

Президент зазначив, що вдячний Макрону за постійну підтримку, бесіда вийшла доволі позитивною. Зокрема говорили й  про гарантії безпеки, над якими зараз ведеться активна робота. Це двостороння угода на основі декларації країн Великої сімки.

«Активна підготовка провідними європейськими країнами двосторонніх безпекових угод демонструє лідерство Європи, мотивує українське суспільство та воїнів і посилає потужні сигнали Росії щодо неослабної підтримки Європою України», – наголосив він.

Нагадаємо, президент Макрон планує відвідати Україну в лютому, з метою звершення угоди про «гарантії безпеки», яка попередньо вже на фінальному етапі. Зокрема у своїй заяві французький союзник оголосив й про постачання далекобійних ракет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *