Більшість поляків проти військової інтервенції в Україну, – опитування

Громадяни Польщі здебільшого виступають проти участі своєї армії та військ будь-якої країни НАТО у війні, яку Росія веде проти України. Про це свідчать результати опитування, проведеного Статистичним управлінням Польщі (CBOS), пише Euractiv.

Як показало дослідження, 74,2% опитаних не підтримують втручання своїх військ чи інших сил НАТО у російсько-українську війну. 10,2% респондентів погодилися з необхідністю військової інтервенції на підтримку України.

На думку 39% опитаних, дії НАТО відносно війни в Україні є «занадто обережними». Приблизно стільки ж вважає, що Альянс реагує на ситуацію адекватно (37%).

Приблизно кожний сьомий з опитаних визначив реакцію НАТО на конфлікт, як занадто гостру (14%).

Як пише видання, у польському суспільству відсутній консенсус з приводу вступу України НАТО. Згідно з минулорічним опитуванням IBRiS, яке наводить Euractiv, майже половина (47,7%) респондентіва виступила проти такого сценарію, а 40% його підтримали.

Нагадаємо, згідно з проведеним у березні 2024 року опитуванням, кожен другий поляк поляків схвалюють дії прем’єра Польщі Дональда Туска у зовнішній політиці. Найбільшим провалом вони вважають реакцію очільника польського уряду на протести фермерів. Негативну оцінили діяльність урядовців по вирішенню проблем страйкарів 47% опитаних.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *