США не проти, якщо зв’язки Путіна та Ердогана припинять агресію Кремля

США вітатимуть контакти Туреччини та РФ, якщо наслідком цієї взаємодії стане припинення війни в Україні. Так прокоментував заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател можливий візит до Туреччини російського президента Володимира Путіна, повідомляє Укрінформ.

За словами Патела, право говорити про власні зобов’язання у зовнішній політиці залишається за турецькими партнерами.

«Якщо ж будь-яка країна здатна зіграти значущу роль у припиненні певної зловмисної діяльності Росії, ми, безперечно, вітали б це», – сказав чиновник Державного департаменту.

Візит російського диктора до Анкари запланований на 12 лютого 2024 року. За попередніми даними, лідери двох країн обговорюватимуть, зокрема, новий механізм експорту українського зерна через Чорне море.

Нагадаємо, 22 липня 2022 року у Стамбулі було узгоджено Чорноморську ініціативу, яка майже відразу отримала назву «зерновий коридор». За результатами домовленостей, було відновлено експорт українського зерна з українських портів, що дозволило уникнути продовольчої кризи в країнах Африки та Азії.

Було підписано два пакети угод: між Україною та ООН за участю Туреччини. І аналогічний, де учасником замість України була РФ. Україна та країна-агресорка ніяких сумісних документів не підписували.

Як повідомив президент України Володимир Зеленський, внаслідок морської частини контрнаступальної операції Україна отримала незалежний від держави-терориста «зерновий коридор».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *