Законопроєкт про допомогу Україні від США знову опинився на межі зриву

Сенат США. Фото: Senate GOP/Facebook

Республіканці США після довготривалого засідання заявили, що голосування за законопроєкт про національну безпеку заплановане на 7 лютого занадто раннє. Про це повідомляють співрозмовники Bloomberg.

Вже декілька днів уряд США обговорює законопроєкт про національну безпеку, в якому йдеться й про допомогу Україні та Ізраїлю. Угода передбачає виділення понад 118 млрд доларів, з яких 60 млрд планують спрямувати на військову підтримку Україні. Документ окреслює політику охорони кордонів, зокрема з Мексикою.

Сенатори-республіканці неодноразово робили заяву про крах цього проєкту закону. А після 90-хвилинної зустрічі в понеділок, 5 лютого, більшість з них зосередилися на тому, що проголосують «проти» в середу, 7 лютого, аби мати час доопрацювати зауваження.

Головний республіканець у Комітеті збройних сил та прихильник підтримки України підкреслив, що пропозиція мертва. А ключовий республіканець у переговорах Джеймс Ленкфорд пожартував, що ще не готовий до похорону і назвав законодавство «розробкою».

Нагадаємо, що президент США Джо Байден закликав Конгрес показати об’єднання та швидко ухвалити законопроєкт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *