Швейцарія запросила Китай на саміт щодо війни в Україні

Ігнаціо Кассіс та колега. Фото: EPA

Міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс запропонував Китаю приєднатися до мирного саміту щодо війни України з Росією. Про це він повідомив після зустрічі з колегою, пише Bloomberg.

Голова МЗС Швейцарії звернувся до Китаю, аби він вніс свій внесок до припинення вогню в Україні. За словами Кассіса, КНР і досі має тісний зв’язок з Росією, проте готовий допомогти в питанні встановлення миру. Наразі від китайського міністра Ван Ї очікують відповіді, оскільки він взяв запрошення до відома.

Від початку повномасштабного вторгнення Китай займав неоднозначну позицію. Їхній план примирення не сприйняли а ні в Києві, ні в Вашингтоні. Представники Китаю не відвідували зустріч радників з національної безпеки у Мальті, де 55 країн брали участь в обговоренні так званої «формули миру». Проте все ж приїхали на з’їзд в Джидді.

Впродовж всього часу Пекін продовжує економічно підтримувати РФ, особливо через санкції ЄС. Минулого року імпорт Китаю з Росії сягнув найвищого за всю історію показника.

Напередодні нейтральна Швеція погодилася провести у себе глобальний саміт миру на прохання президента Зеленського, проте дата й місце досі остаточно не вирішені.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *