Голова СБУ запевнив послів G7 у свободі слова після скандалу з Bihus.Іnfo

Зустріч з G7. Фото: СБУ

На зустрічі з послами G7 голова СБУ Василь Малюк відповів на усі питання щодо інциденту стеження підрозділом СБУ за журналістами Bihus.Іnfo. Про це повідомляється у телеграм-каналі Служби безпеки України.

У середу, 7 лютого, у Києві відбулася зустріч з «Великою сімкою», яку ініціювала СБУ. На конференції обговорили розвиток держави та забезпечення свободи слова.

Василь Малюк розповідав іноземним гостям про роботу служби безпеки та внесок у протидію РФ. Він зазначив про ураження Кримського мосту та розробку надводних дронів. Також надав відповіді щодо конфлікту з редакцією Bihus.Іnfo. Керівник зобов’язався захищати демократичні цінності, зокрема й свободу слова. Він зауважив звільнення голови ДЗНД та реформації слабких підрозділів.

За його словами, потрібно на 100% забезпечити незалежність роботи ЗМІ. Це саме той пріоритет, який ми варто підтримувати, особливо під час вторгнення.

«Я не допущу жодних порушень цього надважливого принципу демократії у діяльності СБУ», – сказав він.

Нагадаємо, що редакція Bihus.Іnfo оприлюднила розслідування, в якому заявила, що за журналістами стежив підрозділ СБУ. Пізніше Рада викликала Василя Малюка для доповіді.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *