Новий командир ТрО розповів про досягнення набуті під час війни

Ігор Плахута. Фото: УНІАН

Ігор Плахута, новий керівник Сил територіальної оборони, який займався зачисткою Майдану, розповів про досягнення під час повномасштабного вторгнення РФ. Про це він написав на сторінці ТрО у фейсбуці.

У неділю, 11 лютого, президент України здійснив низку кадрових рішень та призначив нових очільників деяких структур ЗСУ. Зокрема відтепер Сили територіальної оборони очолюватиме Ігор Платуха.

За інформацією hromsdske, які знайшли новину за 10 грудня 2013 року саме Платуха звітувався за роботу Внутрішніх сил та загону «Беркуту», які розчищали вулиці поруч з Банковою. За його словами, «люди в чорному» – це комунальники і вони розібрали барикади.

У фейсбук-дописі він написав, що «завжди був і залишається вірним Українському народові». Також додав, що з честю приймає новий наказ. Платуха написав, що від початку війни перебував на фронті, зокрема й на складних напрямках – керував обороною Куп’янська. Генерал-майор запевняє, що займався підготовкою низки операцій, що забезпечили ЗСУ перевагу в боротьбі з ворогом.

Нагадаємо, відповідним змінам передувала заміна головнокомандувача ЗСУ на Олександра Сирського. Таке рішення ухвалив президент Зеленський у четвер, 8 лютого.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *