Обмін «всіх на всіх»: Буданов прокоментував ідею Папи Франциска

Кирило Буданов. Фото: nv.ua

Російська влада не зацікавлена віддавати українських полонених в обмін на своїх. Проте Ватикан може спробувати переконати Кремль здійснити обмін в’язнів за формулою «всіх на всіх». Про це сказав керівник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD, яке цитує Tagesschau.

Як зазначає видання, головний розвідник України привітав великодню ініціативу глави католицької церкви Папи Римського про «обмін всіх на всіх».

«Давайте це зробимо. Залишилася лише одна маленька річ: переконати Росію», – сказав Кирило Буданов.

На його переконання, Росія зараз не виявляє інтересу до такої ініціативи.

Кирило Буданов також відзначив, що роль ключового посередника в обміні від Туреччини перейшла до Об’єднаних Арабських Еміратів.

За понад два роки широкомасштабної війни Україна повернула з російського полону приблизно три тисячі своїх громадян – військових та цивільних.

3 січня 2024 року відбувся перший у цьому році обмін полоненими. Він став один з найчисельніших з початку широкомасштабної агресії РФ. У третій день січня дому повернулися 230 українців. Серед них – захисники Маріуполя, острова Зміїний, Чорнобильскої АЕС, пропускного пункту Чонгар. Обійняти рідних змогли музикант військового оркестру та викладач Східноукраїнського національного університету імені В. Даля.

Після 8 лютого 2024 року, коли додому з російського полону повернулися 100 українців, обміни не проводилися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *