Росії не вистачить коштів на 2024 рік, – британська розвідка

Російський рубль. Фото: Слово і діло

Цьогоріч малоймовірно, що Росія досягне запланованої цифри доходів, які закладено в плані бюджету. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі Х з посиланням на дані розвідки.

Як зазначено у повідомленні, РФ доведеться розглянути інші варіанти для забезпечення прописаних витрат. Керівництво Росії націлене збільшити видатки на 26% у 2024 році, оскільки прогнозують покращення доходів на 22%. А на прибутки нафти й газу поставили амбітні наміри, що ці сфери зростуть на 25%.

У Британії вважають, що така політична система лиш негативно відобразиться в економічній сфері у довгостроковому розумінні, оскільки вона підтримує тиск інфляції та обмежує можливе економічне зростання. Для забезпечення воєнних витрат на боротьбу з Україну Путіну доведеться знову взяти кошти з Фонду національного добробуту, який загалом створений для підтримки якості життя населення, проте часто використовувався для фінансування війни. Минулого року вартість його активів впала на 10%,  зазначили у пості.

Нагадаємо, що вищезгаданий Фонд добробуту за два роки ведення війни втратив половину своїх високоліквідних запасів. Наразі саме ця частина становить 5 трлн рублів, а до початку вторгнення була майже 9 трлн рублів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *