Україна здатна виготовляти до 2 млн дронів на рік, – Кабмін

Збільшення потужності для виробництва безпілотних апаратів в Україні дозволить вітчизняним виробникам до кінця року виготовити 2 млн БПЛА. Про це повідомила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Ганна Гвоздяр, передає Укрінформ.

За словами чиновниці, у сфері виробництва безпілотників задіяні приблизно 200 українських компаній. 60 з них працюють за держзамовленням.

Щомісяця українські виробники виготовляють 150 тис. дронів. Тож озвучену президентом Володимиром Зеленським позначку в 1 млн дронів за рік, буде досягнуто.

«І я впевнена, що у цьому році ми сягнемо позначки навіть у 2 мільйони», – сказала Гвоздяр.

Вона додала, що суттєво збільшити обсяги виробництва можливо за умов додаткового фінансування.

Серед планів Мінстратегпрому – розвивати сектор комплектуючих до БПЛА. Це насамперед стосується виготовлених за кордоном або з імпортної сировини деталей. Тож Кабмін, за словами Гвоздяр, утворює альянси з партнерами, щоб локалізувати виробництво деяких компонентів.

Нагадаємо, у ніч на 5 березня внаслідок атаки українськими морськими дронами Magura V5 був знищений російський корвет-ракетоносій «Сергій Котов». Українські апарати нанесли удари ворожому кораблю в корму та в обидва боки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *