У Ватикані прокоментували інформацію про візит Папи до Москви

Зусилля російської дипломатії, яка невтомно працює над тим, щоб Папа Римський відвідав Москву, схоже дали результат. Поїздка понтифіка до Росії мала відбутися найближчими місяцями, повідомляє Intelligence online.

За інформацією видання, запросив Папу здійснити візит до Москви Іван Солтановський, посол Росії при Святому Престолі. І начебто Франциск погодився відвідати її в червні цього року.

Однак у Ватикані спростували таку інформацію, повідомляє Kathpress. Представник Ватикану Маттео Бруні, відопвідаючи на питання журналістів про можливість поїздки Папи до Росії відповів так:

«Це не відповідає дійсності».

Видання відзначає, що на відміну від Києва Москва ніколи офіційно не запрошувала главу католицької церкви до своєї країни.

Папа Римський погоджувався відвідати Київ, але лише у контексті можливої поїздки до Москви.

Нагадаємо, Ватикан і Папа Римський особисто неодноразово намагалися поставити поруч українців та росіян та примирити їх. Так, під час хресної ходи у Колізеї перед Великоднем у 2022 році хрест несли українка та росіянка. Це рішення обурило багатьох українців.

Нещодавню заяву Папи про білий прапор для України розкритикували не лише українці, а й відомі політичні лідери. Зокрема, німецький канцлер Олаф Шольц. Президент Володимир Зеленський на пропозицію понтифіка відповів, що українці під синє-жовтим прапором захищають Європу від російського терору.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *