Пропалестинські активісти спровокували конфлікт у парламенті Швеції

У парламенті Швеції під час засідання декілька пропалестинських активістів вигукували гасла про геноцид, перебиваючи спікерів. Охорона була вимушена вивести порушників з зали, повідомляє “Європейська правда”.

Темою слухань була зовнішньополітична стратегія країни, яку презентував міністр закордонних справ Тобіас Більстрьом. Як пише видання, під час виступу активісти декілька разів перебивали міністра.

На фразі про те, що Швеція визнає легітимне право Ізраїлю захищатися від ХАМАС із дотриманням норм міжнародного права і міжнародного гуманітарного права, один з них підскочив до трибуни і вигукнув: “Ізраїль скоює геноцид, як це можна підтримувати?”.

Після того як порушника вивели, Тобіас Більстрьом продовжив, підкресливши необхідність перемир’я у секторі Газа. Він додав, що ХАМАС мусить віддати всіх заручників, а Ізраїль повинен вирішити питання з поселенцями на Західному березі.

Симпатики Палестини знов активізувалися, коли мова зайшла про припинення підтримки UNRWA або БАПОР (Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт). Співробітників цього агентства підозрюють у співпраці з тернистими ХАМАС. Деякі з працівників БАПОР навіть брали участь у катуваннях та вбивствах ізраїльтян 7 жовтня.

Під час дебатів з приводу припинення фінансування БАПОР протестувальники знов почали вигукувати гасла про геноцид та вбивства дітей в Газі.

За словами прессекретарки парламенту Швеції Каріни Ларссон, загалом охорона затримала щонайменше п’ятьох людей. Одного протестувальника затримали поліцейські за те, що чинив опір.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *