Російські ПКС та «Вагнер» потрапили під нові санкції США

Уряд США запровадив нові санкції проти російських військових, а також фізичних та юридичних РФ та громадянина Північної Кореї. Про це повідомляється на сайті Федерального реєстру США.

Згідно з повідомленням, обмеження введено за порушення закону про нерозповсюдження ядерної зброї щодо Ірану, Північної Кореї та Сирії.

Під нові санкції потрапили:

  • ПВК «Вагнер» (її підрозділи, дочірні компанії та будь-які правонаступники);
  • Павло Шевелін (фізична особа з РФ);
  • ТОВ «Елтехнорд» та будь-який його правонаступник, підрозділ або дочірнє підприємство;
  • Рім Йонг Хьок (він же Рім Йонг Хьок) (фізична особа з КНДР);
  • Повітряно-космічні сили Росії і будь-який їхній правонаступник, підрозділ або дочірнє підприємство.

Зазначається, що санкції було накладено 27 лютого. Як наголошується у документі, нові обмеження не залежать від будь-яких інших санкцій і не доповнюють їх.

За інформацією Держдепартаменту США, троє осіб причетні до постачання боєприпасів з КНДР до Росії. Північнокорейські боєприпаси потрапили на озброєння воєнізованої групи «Вагнер». Постачання зброї з КНДР до Росії організували пов’язаний з «Вагнером» Павло Шевелін , Валерій Чекалов та Рім Йонг Хьок.

Відносно всіх трьох за рішенням Держдепартаменту США від 20 липня 2023 року запроваджено санкції.

Окрім цього 34-річний уродженець російського Петрозаводська Павло Шевелін перебуває під обмежувальними заходами Мінфіну США. Згідно з даними відомства, Шевелін зареєстрований на вулиці Миколи Соколова, 40, кв. 57 у м. Санкт-Петербург (РФ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *